Ingredience: | |
krkovice | 4 plátky |
cibule | 3 ks |
med | 2 lžíce |
Teriyaki omáčka | 2 lžíce |
dijonské hořčice | 2 lžíce |
olivový olej | 50 ml |
česnek | 4 stroužky |
domácí kečup | 2 lžíce |
chilli paprička nadrobno | 1 ks |
pivo | dl chuti |
Taková naložená krkovička na pivu, vás musí chuťově naladit. Hlavně maso "nebijte", jen naložte, zůstane šťavnaté.
Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc.
Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme.
Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme.
Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.
Doboru chuť!
Podrobné info: