Pažitka
Název:

Medové cukroví


Medové cukroví


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka450 g
moučkový cukr160 g
ztužený tuk60 g
med120 g
jedlá soda1 lžička
vejce2 ks
skořice1 lžička
mletý anýz1 lžička
tlučený hřebíček trochu
Bílková poleva:
moučkový cukr130 g
bílek1 ks
citronová šťáva2 lžičky
Postup přípravy:

Pokud se zjištěním, že jste letos nestihli upéct perníčky včas, podléháte panice, nezoufejte! Mám pro vás recept na medové cukroví, které je možné konzumovat hned, bez rizika vylámání zubů nebo zlomení čelisti. Žádné čekání a uležení!

U nás by ani nemělo čas se rozležet, někdy ani nestihnu přidat polevu, děti jsou rychlejší, seběhnou se a ochutnávají. A že se jich občas sejde dost, jen ze strany manžela mám přes deset švagrů, dvě švagrové a všichni mají dvě a více dětí.

Ovšem právě děti jsou nejlepšími kritiky, zcela naplno a bez zábran řeknou, jestli jim jídlo chutná nebo ne – medové cukroví chutnalo všem, ilHamduliLlah (díky Bohu).

Sypké suroviny přesejeme, promícháme s kořením, přidáme změklý tuk, med a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu zhruba hodinku odpočinout.

Na lehce pomoučeném vále těsto rozválíme a formičkami vykrajujeme libovolné tvary (s těstem se velmi dobře pracuje). Pokud můžu radit, neválejte těsto příliš na tenko, nechte mu trochu síly.

Pečeme při 160 stupních (na horkovzduch). Až kraje lehce zezlátnou, máme upečeno. Nepečte ale příliš dlouho, aby se cukroví příliš nevysušilo.

Hotové cukroví ozdobíme bílkovou polevou, kterou vyšleháme z cukru, bílku a citronové šťávy. Případně dozdobíme například piniovými oříšky.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno