Pažitka
Název:

Medové kuře s citronovým kuskusem


Medové kuře s citronovým kuskusem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
kuskus250 g
citron1 ks
kuřecí vývar350 ml
olivový olej1 lžíce
med2 lžíce
menší pórek1 ks
mletá skořice1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Medové kuře s citronovým kuskusem je marocká specialita. Že nemáte rádi med? Nebojte, ani nepoznáte, že tam nějaký je. I ti, co nemají rádi spojení sladké a slané chuti, si ho určitě oblíbí.

Suchý kuskus smícháme v míse s kúrou a šťávou z jednoho citronu a zalijeme ho horkým vývarem. Přiklopíme a necháme stát. Mezitím si nakrájíme na nudličky kuřecí maso. Osolíme, opepříme a obalíme v medu. Kuřecí maso přendáme na pánev, přidáme lžičku skořice a opékáme dozlatova. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu na kolečka nakrájený pórek a ještě chvilku restujeme. Až pórek změkne, odstavíme maso z plotny a podáváme spolu s kuskusem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno