Ingredience: | |
hladká mouka | 150 g |
prášek do pečiva | 0,5 sáčku |
mléko | 150 ml |
vejce | 1 ks |
med | 1 lžíce |
Medové máslo se skořicí: | |
máslo | 50 g |
skořice | 0,5 - 1 lžička |
med | 1 lžíce |
máslo | na opekání lívanců |
Mám ráda víkendová rána a snídaně, když jsme doma a nikam nemusíme. Bohužel to tak není každý víkend, ale zase si potom ty rána o to víc užíváme. Zůstaneme v pyžamu a uděláme si dobrou snídani, třeba lívanečky. Občas na ně dávám zkaramelizovaná jablíčka se skořicí, tentokrát jsem je udělala jen se skořicovým máslem a medem.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do odměrky nalijte mléko, přidejte do něj vejce a tekutý med, metličkou prošlehejte a přilijte do mísy s moukou. Vše dobře promíchejte.
Na trošce másla smažte malé lívanečky. Mezitím, co budete smažit lívance, rozpusťte si v kastrolku máslo, přidejte lžíci medu a skořice.
Hotové lívanečky skládejte na talíř do komínku, na každý lívanec kápněte trochu medového másla a překryjte dalším. Nakonec každý komínek přelijte zbytkem medového másla a je to, už si jen můžete užívat víkendové ráno.
Podrobné info: