Ingredience: | |
loupané vlašské ořechy | 2 hrnky |
třtinový cukr | 1 hrnek |
pomerančová šťáva | 1,5 dcl |
med | 2 lžíce |
chilli vločky | 1 lžička |
strouhaná pomerančová kůra | 1 lžička |
sůl, ideálně maldonská | 1 lžička |
Ne neusnula jsem na vavřínku, ani jsem nezapomněla cestu do kuchyně, jenom mi nezbývá čas na luxus zvaný vaření. Ale občas se přece jenom něco podaří a já se s Vámi o to musím podělit.
I letos mě vánoční cukroví nechává chladnou jako královnu Elzu, takové přirovnání by nejspíš použila má dcera. Dobré jídlo, víno a posezení s přáteli ale miluji a k tomu prostě malé mlsání patří.
Protože jsem nepekla, zbylo mi v kuchyni velké množství ořechů a já v rychlosti vytvořila tuto lahůdku.
Pomerančovou šťávu smíchejte s cukrem a medem a na mírném plameni vařte přibližně 10 minut. Do karamelové omáčky přimíchejte chilli, sůl, pomerančovou kůru a nakonec vše promíchejte s ořechy.
Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Na pech položte pečící papír, na který rozetřete ořechy v omáčce. Pečte přibližně 7 minut.
Ořechy na papíru nechte vychladnout. Vychladlé ořechy nalámejte do misky a nechte se unést vánoční exotikou vůní a chutí.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ