Ingredience: | |
celozrnná pšeničná mouka | 200 g |
hladká mouka | 300 g |
droždí | 42 g |
vejce | 2 ks |
med | 75 g |
máslo | 100 g |
mléko | 230 ml |
sůl | 1 špetka |
Náplň: | |
máslo | 50 g |
med | 100 g |
rozinky | 100 g |
mleté vlašské ořechy | 100 g |
Tyto šneky jsem napekla na zítřejší snídani, ale asi je budu muset schovat, protože náš táta už nekontrolovatelně testuje jeden za druhým.
Těsto připravíme smícháním všech surovin a důkladně vypracujeme. Nebo jako já v pekárně na chleba a příslušném programu na přípravu těsta.
Necháme asi hodinku nakynout.
Náplň si připravíme rozehřátím másla s medem.
S nakynutého těsta vyvalíme obdelník o velikosti cca 50x40 cm a potřeme jej předem připravenou náplní. Posypeme mletými ořechy a rozinkami.
Těsto srolujeme jako roládu, pevně přitiskneme kraje a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky (šneky).
Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku nakynout.
Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 15 minut.