Ingredience: | |
med | 80 g |
vejce | 1 ks |
povolené máslo | 50 g |
mouka (150g špaldová typ 630 + 100g pohanková) | 250 g |
prášek do perníku | 1 lžička |
koření medový perník | 1 lžička |
kakao nebo karob | 2 lžičky |
Naše děti sušenky milují a já se přiznám, že já také. Proto se u nás dělají poměrně často. Zkouším různé varianty, příchutě a motivy. Při tvorbě sušenek děti moc rády pomáhají a je o vlastně spojení příjemného s užitečným. Pro tentokrát jsme vybrali kombinaci perníčků s kakaem a medem a sušenky se moc povedly a dětem chutnaly.
Med a vejce vyšleháme šlehačem do pěny cca 5 minut. V druhé míse smícháme mouky, prášek do perníku a koření medový perník, kakao a přidáme do medové směsi. Nakonec vmícháme povolené máslo. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 1 hodinu uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut.
Skladujeme v nádobě s víkem a pro změknuté přidáme polovinu jablka.
Podrobné info: