Pažitka
Název:

Medový borůvkový kuskus s ricottou


Medový borůvkový kuskus s ricottou


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný kuskus150 g
borůvky250 g
kokosové mléko300 ml
vanilkový lusk1/2 ks
med2 lžíce
Ricottový přeliv:
ricotta300 g
vejce3 ks
med2 lžíce
kokosové mléko50 ml
Postup přípravy:

Po hodně dlouhé době byl u nás sladký oběd a musím tedy říct, že to stálo opravdu za to. Jednoduchá a řekla bych, že i zdravá mňamka pro děti i dospělé.

Kokosové mléko přivedeme k varu a dobře v něm rozmícháme zrníčka vanilky. Zalijeme jím kuskus a necháme pod pokličkou nabobtnat. Mezitím si smícháme borůvky s medem a připravíme ricottový přeliv. Ten vznikne rozmixováním ricotty, vajec, medu a kokosového mléka. Hotový kuskus dobře promícháme s medovými borůvkami a přendáme do vymazaného pekáčku. Když máme kuskus dobře upěchovaný, přelijeme ho ricottovou směsí a dáme péct do trouby na 180 stupňů asi na 30 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Snad si také pochutnáte.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno