Pažitka
Název:

Medový perník s jablky


Medový perník s jablky


Ingredience:
Ingredience (na menší plech či pekáček):
cukr krystal150 g
med50 g
vejce2 ks
mléko120 ml
hladká mouka (dala jsem 100g celozrnné)300 g
kypřící prášek do perníku1 balíček
perníkové koření1 lžička
rozinky malá hrst
jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky2 - 3 ks
Postup přípravy:

Přidat do těsta jablka byl momentální nápad, inspirovaný cuketovým perníkem a taky dopolední procházkou, kdy jsme narazili na strom obsypaný červenými, úžasně sladkými pláňaty (krom toho jsme nasbírali ořechy, šípky a barevné listy na podzimní tvoření a výzdobu), ovšem největší terno je med. Když se těsto v troubě začalo péct, zavonělo to medově a perníkově po celém bytě... skoro jsme nevydrželi čekat, než perník trochu vychladne. Jedinou nevýhodou je, že je trochu lepkavý, za to může taky med, ale jsem si jistá, že po prvním kousnutí mu to odpustíte a ještě si s radostí ty lepkavé prsty olíznete, aby ani drobeček nezůstal nazmar.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Všechny suroviny smícháme, přidáme hrozinky a kostičky jablek, těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme asi 35 minut. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno