Ingredience: | |
meloun | 1/2 ks |
citron - šťáva z něj | 1 ks |
smetana ke šlehání | 2 lžíce |
cukr smíchaný se sušenou drcenou mátou nebo mátový sirup | 4 lžíce |
Zkusila jsem zmrzlinu takto poprvé. Přidala jsem mátový cukr, jinak sladí každý podle sebe, například stévií či moučkovým cukrem.
Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžící nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, tak ještě odstraníme pecky.
Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup a nakonec ještě 2 lžíce smetany ke šlehání. Ponorným mixérem ušleháme do pěny.
Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu promícháme.
Podrobné info: