Pažitka
Název:

Melounová zmrzlina (dřeň) s citronovou šťávou, mátovým sirupem a šlehačkou


Melounová zmrzlina (dřeň) s citronovou šťávou, mátovým sirupem a šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
meloun1/2 ks
citron - šťáva z něj1 ks
smetana ke šlehání2 lžíce
cukr smíchaný se sušenou drcenou mátou nebo mátový sirup4 lžíce
Postup přípravy:

Zkusila jsem zmrzlinu takto poprvé. Přidala jsem mátový cukr, jinak sladí každý podle sebe, například stévií či moučkovým cukrem.

Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžící nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, tak ještě odstraníme pecky. 

Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup a nakonec ještě 2 lžíce smetany ke šlehání. Ponorným mixérem ušleháme do pěny. 

Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno