Pažitka
Název:

Melounovo-okurkové osvěžení


Melounovo-okurkové osvěžení


Ingredience:
Ingredience:
voa4 hrnky
tekutý med1/4 hrnku
lístky citronové bazalky2 hrnky
střední meloun1/2 ks
okurka hadovka2 ks
šťáva ze dvou limetek dle chuti
led dle potřeby
Postup přípravy:

Limonádu z limonády a okurky ocení v tomto počasí nejen děti. 

I dnes jsme se všichni dusili ve vlastní šťávě a já se během nekonečného nakupování v žáru města těšila na jediné. Až si doma připravím pořádně osvěžující drink, sednu si do stínu a budu relaxovat. Podařilo se mi koupit bezpeckatý meloun, hned jsem tedy měla jasno, jak ho upotřebím. Rozmixovaný s okurkou chutná totiž znamenitě. 

Do kastrůlku nalijte med, 4 hrnky vody a nasypte bazalku. Přiveďte k varu a kastrol odstavte ze sporáku. Nálev přeceďte a nechte vychladnout.

Melounovou dužinu nakrájejte na větší kousky. Pokud nemáte bezpeckatý meloun, nezbývá vám nic jiného, než hodiny vybírat pecku za peckou. A to se úplně nevyplatí. Co se ale vyplatí je sáhnout po melounu bez pecek. V tomto případě více, než kdy jindy.

Okurky oloupejte a také nakrájejte. Společně pak po po částech rozmixujte do hladka. Vzniklou tekutinu můžete ještě propasírovat přes jemné sítko, tekutina tak bude čiřejší. Já si s tím ale hlavu nedělám a nechávám limonádu i s dužinou.

Připravenou tekutinu nalijte do džbánu nebo karafy, přidejte vychlazený bazalkový rozvar a limetovou šťávu, promíchejte a nechte ještě alespoň 30 minut chladit (ideálně ale přes noc). Před podáváním promíchejte a servírujte s ledem, ozdobené mátovými lístky.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno