Ingredience: | |
rýže (hřebíček, bobkový list, cibule na ochucení rýže) | 2 hrnky |
sójové maso | 100 g |
olej | trochu |
cibule | 1/2 ks |
pórek | 1 ks |
žlutá paprika | 1/2 ks |
červená paprika | 1/2 ks |
červené fazole v chilli omáčce | 1 konzerva |
arašídy | dle chuti |
sójová omáčka | dle chuti |
chilli omáčka | dle chuti |
koriandr | dle chuti |
Mexická kuchyně je známa především svoji barevností, ale také ostřejší chutí. O to zajímavější jsou vegetariánské verze.
Rýži jsem uvařila ve vodě (poměr 1:2) s hřebíčkem, bobkovým listem a cibulí.
Mezitím jsem si uvařila sójové maso podle návodu.
Na jedné pánvi jsem si na oleji osmažila cibulku, přidala nakrájené papriky. To jsem restovala, dokud papriky trochu nezměkly. Přidala jsem konzervu fazolí v chilli omáčce , a protože je to málo ostré zakápla ještě trochou chilli omáčky a přidala nakrájený koriandr.
Na druhé pánvi jsem si na oleji osmažila nakrájený pórek, přihodila uvařené sójové maso, zakápla sójovou omáčkou a přihodila arašídy.
Po orestování sójového masa jsem obě dvě směsi smíchala do jedné a nechala chvilku na na mírném plameni spojit chutě.
Pak už jenom na talíř, ozdobit a může se servírovat.