Pažitka
Název:

Mexická sojová směs s rýží

vegetariánský recept


Mexická sojová směs s rýží


Ingredience:
Ingredience:
rýže (hřebíček, bobkový list, cibule na ochucení rýže)2 hrnky
sójové maso100 g
olej trochu
cibule1/2 ks
pórek1 ks
žlutá paprika1/2 ks
červená paprika1/2 ks
červené fazole v chilli omáčce1 konzerva
arašídy dle chuti
sójová omáčka dle chuti
chilli omáčka dle chuti
koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Mexická kuchyně je známa především svoji barevností, ale také ostřejší chutí. O to zajímavější jsou vegetariánské verze.

Rýži jsem uvařila ve vodě (poměr 1:2) s hřebíčkem, bobkovým listem a cibulí.
Mezitím jsem si uvařila sójové maso podle návodu.
Na jedné pánvi jsem si na oleji osmažila cibulku, přidala nakrájené papriky. To jsem restovala, dokud papriky trochu nezměkly. Přidala jsem konzervu fazolí v chilli omáčce , a protože je to málo ostré zakápla ještě trochou chilli omáčky a přidala nakrájený koriandr.
Na druhé pánvi jsem si na oleji osmažila nakrájený pórek, přihodila uvařené sójové maso, zakápla sójovou omáčkou a přihodila arašídy.
Po orestování sójového masa jsem obě dvě směsi smíchala do jedné a nechala chvilku na na mírném plameni spojit chutě.
Pak už jenom na talíř, ozdobit a může se servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno