Název:Mexické chilli con carne
Ingredience:
Ingredience: |
mleté hovězí maso | 500 g |
anglická slanina | 200 g |
espreso | 2 šálky |
hořká čokoláda | 30 g |
rajčata loupaná | 3 plechovky |
střední cibule | 2 ks |
česnek | 6 stroužků |
skořice celá | 2 ks |
bobkový list | 3 ks |
pepř | 4 kuličky |
nové koření | 4 kuličky |
chilli paprička | 1 ks |
římský kmín | 1 lžíce |
uzená paprika | 2 lžíce |
oregano | 1 špetka |
pepř mletý | 1 špetka |
sušený česnek | 1 lžička |
mletý koriandr | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
třtinový cukr | 2 lžíce |
mražená kukuřice | 200 g |
červené fazole | 2 plechovky |
bílé fazole | 1 plechovka |
Postup přípravy:hilli con Carne je recept, který jsem už tady jednou dávala. Tentokrát je tu ale verze pro pomalý hrnec, který je kvůli úspoře času oblíbeným vybavením naší kuchyně. Doba přípravy se sice prodloužila, ale nemusíte u hrnce stát a hlídat, nebo necháte jídlo prostě vařit, zatím co vy spíte.
Slaninu nakrájejte na kostičky a na oleji opečte s mletým masem. Opečenou směs zasypte veškerým mletým kořením.
Maso vyndejte z pánve a ve stejném výpeku nechte zesklovatět cibuli, nakrájený česnek a chilli včetně semínek a zbytek koření.
Vše smíchejte v pomalém hrnci a podlijeme espressem. Přidejte rajčata a fazole a nechte vařit v hrnci 3 hodiny na high.
Po třech hodinách v hotovém chilli rozpusťte čokoládu, přidejte cukr muscovado dle chuti a přidejte kukuřici (nesmí se vařit dlouho, aby neztvrdla).
Vše na závěr dosolte, eventuálně přidejte sůl či sušené chilli, pokud se vám bude zdát jedna paprička málo.
Chilli podáváme s bílou rýží, tortilami nebo chlebem.
Doprostřed talíře s chilli dáme lžíci kysané smetany (vyrovnává pálivost) a strouhaný sýr, nejlépe Cheddar. Skvělé je posypat to čerstvým koriandrem a přidat plátky avokáda.
Tak chutná Mexiko, tedy aspoň u nás doma.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno