Pažitka
Název:

Mexické nachos


Mexické nachos


Ingredience:
Ingredience:
nachos lupínků1 velká hrst
mleté maso250 g
rajčata4 ks
cibule1 ks
stroužek česneku2 ks
strouhaný sýr dle chuti80 g
koriandr1 špetka
limetka1 ks
chilli papričky1/2 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
kmín drcený1 špetka
Postup přípravy:

Z prvního focení mi zbyly tortilové placky, které jsem měla v plánu schovat a někdy je použít na rychlou večeři nebo při nějakém receptu. Dala jsem proto bratrovi bojový úkol a řekla mu ať dá tortily do vzduchotěsného sáčku a schová je do skříňky.
Samozřejmě, že to neudělal a já je našla včera tvrdé jako broky, ale protože to bylo skoro celé balení nechtělo se mi je hned všechny vyhazovat.

Když si chcete udělat nachos můžete si je už koupit v obchodě hotové a udělat k nim jen nějakou jednoduchou domácí salsu a nebo můžete tortillu nakrájet na trojúhelníčky, které dáte na 4 minuty do rozpálené trouby dokud neztvrdnou a nezačnou křupat. V mém případě jsem už tortily tvrdé měla a proto jsem musela obrátit postup a snažit se je nalámat do požadovaného tvaru až potom.Nakonec se mi to tak nějak povedlo a mohla jsem přejít k dalšímu kroku.

Krok 2 spočívá v tom, připravit si něco dobrého do čeho budete nachos namáčet nebo s čím je budete jíst. Klasické nachos jsou k dostání se sýrovou omáčkou, v dnešní době je ale můžeme udělat i s masem, rajčatovou nebo mangovou salsou, guacamole atd.

Já, protože jsem měla zbytek z mletého masa ze sobotních hamburgerů, jsem udělala nachos s mletým masem v kombinaci s rajčatovou salsou.

Rajčatová salsa bez masa: 
5-6 rajčat (nebo jedna kozerva)
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 hrst čerstvé petržele a koriandru,
sůl, pepř, kmín, citronová šťáva
1 lžíce třtinového cukru
1 chilli paprička  
Z čerstvých rajčat odstraníme šlupku (rajče nařízneme a zalijeme horkou vodou šlupka se pak sama oddělí). Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme. A máte hotovo!

Rajčatová salsa s masem:

Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Přidáme mleté maso, které se snažíme vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky. Sůl, pepř, kmín a nakonec šťáva z půlky limetky. Rajčata nakrájíme na vetší kusy a vhodíme k už hotovému masu a počkáme až mírně pustí šťávu. 
Sporák vypneme a vmícháme 40 g strouhaného sýra.
Nachos vyskládáme na talíř a na ně vyložíme připravenou masovou směs. Posypeme zbytkem sýra, čerstvým koriandrem a nakonec zakápneme zbylou limetkou. 
Ihned podáváme jinak se nachos rozmočí a už nebudou křupavé.
Nebo můžeme dát připravenou salsu do mističky a nachos vyskládat kolem.
 
Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno