Ingredience: | |
smetana ALPRO Cuisine | 100 ml |
červená paprika | 300 g |
Šmakoun Mexico | 200 g |
sůl | špetka |
sušený česnek | špetka |
čerstvý mletý pepř | špetka |
olivový olej | pár kapek |
Už víte, že Šmakoun a ALPRO spolu strávili báječný víkend? Opět řádili v kuchyni, a tak tu pro vás mám další recept.
Papriky rozdělíme na šestiny a grilujeme v troubě, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýřky. Pak ji vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a po 20 minutách z paprik odstraníme slupku.
Papriky rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a koření a udržujeme v teple. Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji ještě na pánvičce zredukovat.
Šmakouna opečeme do zlatova na teflonové pánvi, kterou jsme jen lehce potřeli olejem. Horké plátky přelijeme paprikovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (kuskus, rýže, bulgur, pečivo)
Doboru chuť!
Podrobné info: