Pažitka
Název:

Mexický guláš s rýží


Mexický guláš s rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně600 g
velká cibule2 ks
malý pórek1 ks
velká paprika1 ks
větší klobása1 ks
jarní cibulka1 ks
loupaná rajčátka ve vlastní šťávě1 balení
sterilované červené fazole1 balení
hladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujón) dle potřeby
chilli omáčka dle chuti
sojová omáčka dle chuti
worcester dle chuti
sladká paprika dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když by člověk chtěl, tak se to určo nepovede, jako když jde o totální improvizaci. Mé malé Vendulce chutná obyčejná vepřová omáčka, podobná guláši – jak říká „prosím hnědou omáčku“. No a jelikož od večeře ještě zbylo, ale tak že by toho bylo málo na druhý den, úkol byl jasný: „Zpracovat“. Takže jsem zaimprovizovala a vznikl tím úžasný „Mexický guláš“. 

Do hrnce dáme trochu oleje, na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji do hnědé barvy. Pak přidáme na nudličky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso. Orestujeme ho a podlijeme vývarem (bujónem) – podobně, jako když děláme guláš. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a když je maso měkké, tak zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

Vedle si v pánvi orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na měsíčky, pórek a papriku. Směs zakápneme chilli omáčkou, přidáme pokrájenou klobásku, trochu sladké papriky, sůl, pepř, pár kapek sójovky a worcesteru. Pak přidáme loupaná rajčátka ve vlastní šťávě a červené fazolky. Ke konci přidáme pokrájenou jarní cibulku a celou směs smícháme s připraveným vepřovým gulášem.

K mexickému guláši je nejlepší rýže nebo čerstvý chléb.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno