Ingredience: | |
olivový nebo slunečnicový olej | dle potřeby |
malá cibule | 2 ks |
tofu natural | 2 balíčky |
kurkuma | 1 lžíce |
mletý kmín | 1 lžička |
mletý koriandr | 1 lžička |
mojoránka | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
velké ředkvičky | 20 - 30 ks |
ghí, máslo nebo olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Nedávno jsem na míchané tofu někde narazila, nijak mě to neoslovilo, ale pak jsem ho viděla podruhé a už jsem si říkala, ono na tom asi něco bude. A taky je! Vegan varianta míchaných vajec je chuťově velmi dobrá a mnohem lehčí než vajíčka. Skvělá příloha jsou restované ředkvičky, které mi poradila před časem Pavlína z Pulpamen.cz (děkuji!), jsou vážně delikátní. Mno a pak samodomo kváskový chléb a čerstvá divoká rajčátka ze zahrady a máte večeři jak z praku nebo luxusní snídani.
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme najemno nastrouhané tofu a koření. Mícháme, dokud se vše nepropojí. V kastrolku na mírně rozehřátém tuku orestujeme na plátky nakrájené ředkvičky. Podáváme teplé s kváskovým pečivem a čerstvou zeleninou.
Podrobné info: