Šťouchané brambory: | |
kvalitní farmářské brambory | 350 g |
cibule | 1 ks |
sůl | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
nasekaná listová petrželka | svazek |
Omáčka: | |
kopr | svazek |
sójová smetana Alpro | 250 g |
ocet | pár kapek |
moučkový cukr | špetka |
sůl | špetka |
To co mi na rostlinné stravě fakt moc chybí, jsou smetanové omáčky. Osobně mi vždycky stačily jen brambory na jakýkoliv způsob – jen tak vařené, šťouchačky nebo pečené a smetanová omáčka a byla jsem šťastná. Ani vajíčko nebo maso jsem už nepotřebovala.
Jenže! Nevím proč, ale rostlinné alternativy smetany jsou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově fakt nedobré. Existuje však jedna výjimka, a to smetana od Alpra. Já vím, já vím, složení není vůbec ideální, ale použít ji jednou za čas snad není žádný hřích. Alespoň já si to dokážu omluvit, protože omáčka z této „smetany“ je fakt skvělá! A fakt nepoznáte rozdíl. Jo a je to fakt hodně hodně jednoduché na přípravu.
Šťouchané brambory:
Omáčka: