Ingredience: | |
polohrubá mouka | 300 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
žloutek | 1 ks |
vlahé mléko | cca 50 ml |
olej nebo rozpuštěné sádlo | 50 ml |
uvařený a jemně nastrouhaný brambor | 1 ks |
droždí + špetka cukru a vlahé mléko na kvásek | 1/2 kostky |
klobása | 2 ks |
parmazán | cca 100 g |
Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné a určitě je upeču na Silvestra.
Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky, kterou nejprve promícháme se solí a přidáme ostatní suroviny.
Dobře propracujeme, necháme vykynout a tvoříme malé bulky, potřeme je vajíčkem, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.