Pažitka
Název:

Mini burger z červené řepy


Mini burger z červené řepy


Ingredience:
Burger:
uvařená řepa (já ji peču v alobalu cca 1,5 hod)350 g
balkánský sýr100 g
ovesné vločky50 g
vejce1 ks
koření na grilovanou zeleninu dle chuti
sůl dle chuti
Bulky:
hladká mouka150 g
celozrnná špaldová mouka50 g
voda125 ml
sušené droždí1/2 balíčku
cukr krystal1/2 lžičky
sůl1 lžička
chia semínka na posypání
Dresink:
zakysaná smetana150 g
menší cibule1/2 ks
sterilovaná okurka1 ks
plnotučná hořčice1 lžička
sůl dle chuti
cukr dle chuti
Na dohotovení:
červená cibule dle chuti
rajčata dle chuti
ledový salát dle chuti
Postup přípravy:

Začal podzim a s ním i sezóna červené řepy, která je u nás doma velmi oblíbená. Tyto burgery jsou takovou malou vzpomínkou na léto a grilování.

Burger

Červenou řepu a balkánský sýr nastrouháme najemno, přidáme ovesné vločky, vejce, koření a sůl. Směs promícháme a necháme cca 30 minut odležet. Ze směsi tvarujeme placky - 7 ks, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů zhruba 15 minut.

Bulky

Těsto nechám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 50 g (cca 7 ks) a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu chia semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

Dresink

Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.

Na dohotovení

Upečené vychladlé housky rozkrojíme, případně nasucho opečeme na pánvi a naplníme plackou z červen řepy, pokapeme dresinkem a ozdobíme kolečky červené cibule, rajčete a salátu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Katka Cvrkalová

    zavřít okno