Pažitka
Název:

Mini cheesecakes


Mini cheesecakes


Ingredience:
Ingredience:
nadrcené máslové sušenky100 g
rozpuštěné máslo60 g
cukr moučka100 g
želatina3 plátky
šlehačka ke šlehání420 ml
pomazánkové máslo Philadelphia400 g
vanilkový lusk či extrakt dle chuti
citronová šťáva dle chuti
čerstvé ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Na cheesecake je nespočet receptů, od pečených po nepečené, zdravější odlehčené verze po kalorické bomby. Dělávám většinou odlehčené verze s tvarohem a zakysankou, ale teď jsem prostě dostala chuť na klasiku. Recept je velmi snadný a rychlý.

Do muffinkového plechu si naskládáme papírové košíčky. Nadrcené sušenky si smícháme s rozpuštěným máslem, promícháme a do každého košíčku dáme jednu lžíci. Mám malý trik na umačkávání. Stačí na sušenkovou směs posadit další prázdný košíček a pořádně utlačte prsty. Jde mi to lépe než lžící. Hotové košíčky dáme do lednice odležet. Mezitím si do rendlíčku dáme zahřát 2 kelímky šlehačky. Po chvíli přidáme pomazánkové máslo, semínka z vanilkového lusku, šťávu z citronu, moučkový cukr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni. Do misky dejte studenou vodu a do ní vložte na 10 minut plátky želatiny. Až nabobtná, přidejte si do teplé směsi a promíchejte.

Mezitím si v druhém rendlíčku dám vařit pár čerstvých jahod a borůvek s cukrem a kapkou vody. Až je vše rozvařené, ovoce protlačím přes cedník. Promačkanou ovocnou směs smíchám s troškou teplého krému. Tím pádem mám 2 barvy na cheesecake. Začneme plnit košíčky. Skoro do  plna dám světlý krém a nahoru ho pokapu pár kapkami obarveného ovocného a párátkem promícháme. Dáme vychladit na minimálně 3 hodiny do lednice. Podáváme s čerstvým ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno