Ingredience: | |
bílý jogurt | 250 g |
celozrnná špaldová mouka | 300 g |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
Dnes jsem věšela prádlo a linula se ke mně typická vůně langošů. No jéééje, to se mi zase někdo trefil do noty a sliny se mi sbíhaly neuvěřitelnou rychlostí. Inspirace na večeři byla jasná, ale smažit se mi je nechtělo. Ptala jsem se sama sebe, jestli se vůbec dají péct v troubě a zkusila trochu pohledat na internetu.
I když ho moc nemusím, tak jsem se inspirovala Láďou Hruškou. Jen jsem si recept pozměnila podle svých představ.
Ze surovin vytvoříme hladké pružné těsto a necháme ho půl hodiny odpočinout v lednici. Následně těsto vyválíme a hrnkem vykrojíme placky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C 8-10 minut.
Podrobné info: