Pažitka
Název:

Mini Pavlova se šlehačkou a ovocem


Mini Pavlova se šlehačkou a ovocem


Ingredience:
Ingredience:
bílky4 ks
sůl špetka
cukr krupice200 g
citronová šťáva1 lžíce
škrobová moučka1 lžíce
smetana ke šlehání 33%500 ml
cukr moučka2 lžíce
čerstvé ovoce dle chuti
čokoládové zdobení dle chuti
Postup přípravy:

Je tady víkend a to musí přijít nějaká sladká tečka ke kávičce, nebo čaji. Tak tady jsou Mini Pavlova, které jsme připravovali v televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do sklenice s uzavíratelným víčkem a uložíme do lednice (použijeme třeba do omelety, nebo míchaných vajec k večeři).

V míse si ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu, škrobovou moučku a zašleháme do sněhové hmoty. Plech vyložíme pečicím papírem, na který si obkreslíme za pomocí skleničky 14 koleček o průměru cca 6-7 cm, abychom měli předkreslené kruhy. Pečící papír pomažeme máslem. Sněhové těsto pomocí lžíce navrstvíme na předkreslené kruhy. Kopeček upravíme do celého kruhu a pomocí lžíce vytvoříme důlek doprostřed. Plech se sněhovými kopečky vložíme do vyhřáté trouby na 100-110 °C a pečeme (sušíme) pozvolna 1,5 hodiny. Když jsou korpusy lehce růžové, tak jsou upečené a můžeme je vyjmout z trouby a nechat vychladnout.

Pak si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem moučka a připravíme si ovoce na ozdobu. Nakonec navrstvíme šlehačku do důlku v korpusu, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice.

Fotos: Katalin Sándor

Recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno