Těsto na piškotovou roládu: | |
vejce | 4 ks |
cukr | 4 lžíce |
polohrubá mouka | 4 lžíce |
marmeláda | dle chuti |
smetana ke šlehání | dle potřeby |
ztužovač šlehačky | dle potřeby |
Z obyčejné piškotové rolády minidezerty? ANO! Přátelé, takto to dopadne, když čekáte návštěvu a nemáte připraveného nic ke kávě! Doma jsme měli jen obyčejnou piškotovou roládu s domácí marmeládou, kterou si přála Vendulka. Tak jsem honem rychle vymýšlel, co připravím pro návštěvu. Takže šup šup, ušlehat šlehačku, ozdobit a návštěva může přijít, protože minidezerty jsou hotové.
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Poté počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roztočíme, potřeme marmeládou, zatočíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Příprava minidezertů
Roládu nakrájíme na plátky a urovnáme na talíř. Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou zdobíme připravené plátky rolády. Nakonec ozdobíme ovocem a pro větší efekt použijeme čokoládové trubičky nebo hoblinky.
VENDY TIP! Minidezery jdou ještě vylepšit, pokud se pod šlehačku navrství uvařený puding.
Podrobné info: