Těsto: | |
vejce | 6 ks |
moučkový cukr | 6 lžic |
olej | 2 lžíce |
polohrubá mouka | 6 lžic |
prášek do pečiva | 1/2 lžička |
kakaový prášek | 3 lžíce |
Krém: | |
máslo | 250 g |
měkký tvaroh | 500 g |
moučkový cukr | 150 g |
Poleva: | |
smetana ke šlehání | 250 ml |
hořké kakao | 2 lžíce |
jemně nastrouhaná hořká čokoláda | 150 g |
Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.
Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a ušlehaný tuhý sníh. Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 min. při 180°C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu. Po upečení piškot necháme vychladnout.
Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.
Připravíme si polevu:
Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.
Zase můžete dát vychladit nebo vyčkejte, až čokoládová poleva ztuhne a dezert, tak drží svůj tvar.