Ingredience: | |
voda | 800 ml |
Dashi no moto (rybí vývar, v sáčku je 8 - 10g) | 1 sáček |
řasa Wakame | 1 lžíce |
kuřecí prso (sous vide 62°1 hod) | 1 ks |
červená Miso pasta | 1 lžíce |
rybí omáčka | 1 lžička |
sojová omáčka | 1 lžička |
jarní cibulka | 1 ks |
pak čoi zelí | 1 ks |
pho nudle nebo pohankové soba nudle | 2 porce |
černý sezam | 1 lžička |
olej na opečení pak čoi | 1 lžička |
Miso polévku děláme často. Je jednoduchá a není to jen tak obyčejný vývar. V misce je spousta masa, nudlí a zeleniny, stačí k večeři nebo k obědu. Navíc je přesně podle našich chutí a je rychle hotová :) Takže jestli máte taky v oblibě Asii a mořské řasy, zkuste moji další variantu. Jo, tohle už je třetí verze, kterou dávám, na blog. Ale už XY verze, kterou dělám doma. Tahle polévka má totiž tolik možností. A vím, podle ohlasů, že vás baví. Tak tady máte dubnovou miso a určitě zase nějakou pro inspiraci přidám.
Sous vide kuřecího prsa se nelekejte. Je to moje nejoblíbenější příprava kuřecího prsa, které je jinak takové suché (pokud ho nenaložíte), ale do polévky ho připravte svým oblíbeným způsobem.
Na úvod si připravte kuřecí prso. Vaší oblíbenou metodou. Já jsem zvolila metodu sous vide. Osolené a opepřené prso jsem se lžičkou másla zavakuovala a 1 hodinu nechala v sous vide lázni na 62°C.
Do horké vody namočte lžíci wakame řas a 2 porce pho nudlí (po cca 5 minutách obojí slijte).
Pak čoi rozkrojte napůl a opečte řeznou stranou na zlehka naolejované pánvi (nebo ogrilujte). Po opečení každou půlku ještě rozkrojte na 4 proužky, lépe se v polévce bude jíst.
Do hrnce dejte vařit 800ml vody a přidejte sáček dashi no moto, lžící sojové a rybí omáčky a slité řasy. Povařte cca 10 minut. Vypněte a nechte trochu zchladnout.
Když už nebude vývar tak horký, naběračku odeberte a rozmíchejte v ní lžíci červené miso pasty (V horkém vývaru by se zničily cenné látky z miso pasty). Rozmíchanou pastu vraťte zpátky do polévky.
Do talíře vložte porci nudlí, přilijte vývar. Položte půlku kuřecího prsa nakrájeného na tenké plátky, opečené pak čoi zelí a posypejte krájenou jarní cibulku. Nakonec posypejte černým sezamem.