Ingredience: | |
vepřová játra | 300 g |
vepřové ledvinky | 300 g |
vepřový mozeček | 300 g |
domácí zeleninové lečo | 3 - 4 lžíce |
paprika | 2 ks |
olej nebo sádlo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
chilli paprička | dle chuti |
velká cibule | 2 ks |
vývar | dle potřeby |
Tento pokrm se někomu může zdát až příliš, však milovníci jater a ledvinek, by nemuseli být vůbec proti. Pokud jídlo nebudete zbytečně dochucovat, určitě si pochutnáte, tak jako já. Přílohu si zvolte dle chuti, já zvolila těstoviny.
Na oleji či sádle v tlakovém hrnci orestujeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 3 - 4 lžíce domácího leča a papriky pokrájené na proužky. Po orestování přidáme kuchyňsky upravené (odblaněné) a pokrájené ledvinky s játry. Zalijeme vývarem, zavřeme tlakový hrnec a necháme na mírný plamen dusit po dobu cca 20 minut. Necháme odsyčet páru a otevřeme. Po této době gulášek ještě pěkně osolíme, opepříme a přidáme odblaněný a pokrájený mozeček. Po podušení mozečku, opět zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Můžeme přidat i chilli papričku pro pikantnost. Guláš již nezahušťuji žádnou moukou, vždy jen přírodně. Můžeme podávat s chlebem, těstovinami, knedlíkem apod.
Podrobné info: