Pažitka
Název:

Mix řízků z jehněčí a vepřové kýty, naložené ve směsi ze zakysané smetany, hořčice a pikantní paprikové pasty


Mix řízků z jehněčí a vepřové kýty, naložené ve směsi ze zakysané smetany, hořčice a pikantní paprikové pasty


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kýta500 g
vepřová kýta500 g
zakysaná smetana1 a půl kelímku
kremžská hořčice1 lžíce
pikantní papriková pasta1 lžíce
olej dle potřeby
Trojobal:
strouhanka dle potřeby
vejce dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Když nám doma došla nečekaně strouhanka z tvrdého pečiva, je čerstvé pečivo dobrou náhražkou. Rohlíky nebo housky rozmixujeme, nebo nasekáme v sekáčku 3 v 1. Můžou být i větší kousky strouhanky. Smícháme se sypkou červenou paprikou a máme výbornou strouhankou na řízky. Strouhanku můžeme připravit i z různých druhů chipsů, burských oříšků, slaných tyčinek, kukuřičných lupínků apod.

Mix upraveného masa na řízky přes fólii naklepeme. Vložíme na noc do směsi ze zakysané smetany, hořčice a paprikové pasty. Nesolíme, pasta je dost slaná. Druhý den obalíme v trojobalu a smažíme v hluboké wok pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s pečenými bramborami. Usmažené řízky před podáváním osušíme kuchyňskou utěrkou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno