Pažitka
Název:

Mladá kachna na víně s pomerančovou šťávou


Mladá kachna na víně s pomerančovou šťávou


Ingredience:
Ingredience:
mladá kachna1/2 ks
jablko1 ks
cibule1 ks
pomerančová šťáva100 ml
pomeranč1 ks
červené víno180 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
tymián snítka
Postup přípravy:

Zkuste kachnu připravit trochu netradičně. Skvěle k ní ladí červené víno, když k ní navíc přidáte i pomerančovou šťávu, získáte opravdovou lahůdku.

Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Kachnu rozpůlíme a podáváme s pomeranči a bylinkami. Můžete podávat i s červeným zelím a bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno