Ingredience: | |
mladá kachna | 1/2 ks |
jablko | 1 ks |
cibule | 1 ks |
pomerančová šťáva | 100 ml |
pomeranč | 1 ks |
červené víno | 180 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kmín | dle chuti |
tymián | snítka |
Zkuste kachnu připravit trochu netradičně. Skvěle k ní ladí červené víno, když k ní navíc přidáte i pomerančovou šťávu, získáte opravdovou lahůdku.
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Kachnu rozpůlíme a podáváme s pomeranči a bylinkami. Můžete podávat i s červeným zelím a bramborem.
Podrobné info: