Pažitka
Název:

Mléčné brambory s parmazánovými chipsy


Mléčné brambory s parmazánovými chipsy


Ingredience:
cuketa1 ks
olivový olej1 lžíce
brambory3 ks
mléko250 ml
sůl špetka
sušený česnek špetka
muškátový květ špetka
cibule1 ks
červená paprika2 ks
slanina70 g
sekaná pažitka1 hrst
sníh z bílku1 ks
parmazán na posypání
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi brambory a už jste vyčerpaly všechny nápady, jak je připravit? Vyzkoušejte tento recept.

Brambory uvaříme v mléce ochuceném sušeným česnekem a solí. Pak je slijeme (z mléka pak můžeme udělat například česnekovou krémovou polévku). Na pánvi opečeme slaninu, tu dáme stranou a na výpeku opečeme cibuli téměř dozlatova. 

V míse smícháme brambory, cibuli, opečenou slaninu, brambory, osolíme a přidáme sušený česnek podle chuti. Z paprik seřízneme špičky, nakrájíme je najemno a přidáme k bramborové směsi, do které pak opatrně vmícháme sníh z bílků. 

Směsí plníme očištěné papriky i cukety, vložíme do zapékací misky a pečeme asi 40 minut na 160°C. Ke konci posypeme parmazánem a ještě chvilku zapečeme.

Sýrové chipsy:
Parmazán  nastrouháme najemno a rovnoměrně nasypeme na horkou teflonovou nebo keramickou pánev tak, aby vznikl pokud možno stejně silný plátek. Když se sýr roztaví a po krajích zezlátne (a to je za chviličku, proto pánev hlídáme), sesuneme jej z pánve dřevěnou špachtlí.  Přesuneme na studený talíř nebo skleněné prkénko a počkáme, až se sýr zpevní. Pak nakrájíme nebo nalámeme na libovolné tvary. Chipsy jsou také výborné jako netradiční pohoštění k vínu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno