Pažitka
Název:

Mleté maso na zelenině


Mleté maso na zelenině


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso400 - 500 g
cibule1 ks
mražená lahůdková zelenina (hrášek, kukuřice, květák, mrkev, fazolky)180 g
česnek2 stroužky
hořčice (plnotučná, dijonská)1 lžíce
kvalitní worcestrová omáčka dle chuti
bramborový škrob dle potřeby
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
sušené oregano dle chuti
hladkolistá petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Mleté maso je velice oblíbené a u malých dětí určitě dvojnásob nebo aspoň u těch našich ano. Maso si vždy namelu sama z toho, co koupím. Tentokrát jsem neměla chuť ani na karbanátky ani na boloňskou omáčku, takže z toho vzniklo mleté na zelenině se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou. Je to rychlé a velice chutné jídlo.

Nejprve si očistěte česnek a cibuli. Cibulku si nakrájejte nahrubo. V pánvi rozpalte trochu oleje a cibulku orestujte dozlatova, přidejte mleté maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín a oregano. Přidejte zeleninu a podlijte trochou vody. Nechte zhruba deset minut povařit. Pokud je potřeba ještě podlijte. Vniklou směs si zahustěte záklechtkou z cca 1 - 2 lžiček škrobu rozmíchaného v trošce vody. Měl by vzniknout takový zahuštěný sos. Dochuťte lžící hořčice, prolisovaným česnekem a worcestrovou omáčkou. Nechte společně prohřát a můžete servírovat. 
Servírujte se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno