Ingredience: | |
máslo | 1 lžíce |
mleté vepřové maso | 500 g |
červená cibule | 1 ks |
mražené lesní houby | 200 g |
tymián | dle chuti |
slanina | 150 g |
vejce | 1 ks |
koření čubrica | dle chuti |
strouhaný čedar | 150 g |
sůl | dle chuti |
Na obalení: | |
hladká mouka | dle potřeby |
vejce | 3 ks |
strouhanka | dle potřeby |
uzená paprika | dle chuti |
Mleté řízečky se sýrem a houbami jsou prostě vynikající a navíc mají díky uzené paprice ve strouhance skvělou barvu.
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a rozmražené houby. Krátce podusíme.
Vše smícháme do mletého masa, do kterého přidáme koření a vejce. Zlehka vmícháme strouhaný čedar. Uděláme si placičky, které obalíme v těstíčku z vajec a hladké mouky. Nakonec obalíme ve strouhance s uzenou paprikou. Smažíme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší dijonskou hořčicí.
Podrobné info: