Pažitka
Název:

Moka cukroví


Moka cukroví


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka200 g
cukr moučka70 g
rostlinný tuk140 g
mleté vlašské ořechy40 g
žloutek1 ks
mletá káva2 lžičky
rozpustná káva2 lžičky
skořice špetka
holandské kakao CARLA Chocolate20 g
Krém:
máslo250 g
cukr8 lžic
rozpustná káva2 lžíce
mletá káva2 lžíce
Postup přípravy:

Dnes mají svátek Jitušky, takže i moje maminka. A dětem dnes přijde návštěva z nebíčka i peklíčka, takže doma budeme mít vzrůšo. Užijte si prima den, a kdo bude péci nějaké to cukrovíčko, tak mu třeba přijde vhod dnešní receptík.

Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3mm, vykrájíme tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C.

Zdobení
Potíráme bílou čokoládovou polevou, rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku a na ozdobu dáme čokoládové kávové zrnko. Bílou polevu používám od CARLA Chocolate v sáčku, nebo jako pecky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno