Pažitka
Název:

Mongolské hovězí z pomalého hrnce


Mongolské hovězí z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kýta1 kg
kukuřičný škrob na obalení masa
olivový olej3 lžíce
česnek3 stroužky
mrkev1 ks
jarní cibulka2 ks
sojová omáčka4 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
voda250 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Někde na FB poletuje videorecept na tuhle dobrotu. Já jsem si ho trochu upravila a vyzkoušela po svém. Je to vážně dobrota, která se přesně hodí do tohoto mrazivého počasí.

Hovězí maso nakrájíme na ploché nudličky nebo malé plátky. Dáme do igelitového pytlíku, přisypeme kukuřičný škrob, uzavřeme a dobře protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Do pomalého hrnce nalijeme olivový olej, sojovou omáčku vodu a přidáme prolisovaný česnek, na hrubo nastrouhanou mrkev a kolečka jarní cibulky. Přisypeme ještě třtinový cukr a vše dobře promícháme. Pokud se nám směs zdá málo slaná, můžeme ještě přisolit. Nakonec přidáme obalené maso a "loudáme" na stupeň HIGH 4 hodiny. Můžeme podávat s nudlemi nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno