Pažitka
Název:

Moravské koláčky


Moravské  koláčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
polohrubá mouka250 g
sůl špetka
žloutek3 ks
vlahé mlékocca 200 - 250 ml
citronová kůra dle chuti
cukr100 g
rozpuštěné vlahé máslo120 g
droždí (rozdrobené droždí, trošku cukru a vlahé mléko a necháme vzejít)3/4 kostky
vanilkový cukr1 ks
Tvarohová náplň:
tvaroh500 g
cukr dle chuti
citronová kůra dle chuti
žloutky2 ks
vanilkový pudink v prášku1 ks
bílky - sníh2 ks
Povidlová náplň:
povidla dle potřeby
rum dle chuti
nastrouhaný perník dle chuti
Drobenka:
polohrubá mouka dle potřeby
cukr dle potřeby
máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Koláčky z kynutého těsta, které si můžete naplnit vším, co máte rádi. U nás jsme tentokrát zvolili povidla a tvaroh.

Suroviny dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělíme na stejně velké dílky, uděláme z nich placičky a poklademe tvarohovou náplní. Zabalíme do kuličky, na plechu do každé vytlačíme větší důlek a koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak důlky naplníme povidly a posypeme drobenkou. Necháme 15 minut na plechu ještě kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 stupňů. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno