Ingredience: | |
hladká mouka | 250 g |
polohrubá mouka | 250 g |
sůl | špetka |
žloutek | 3 ks |
vlahé mléko | cca 200 - 250 ml |
citronová kůra | dle chuti |
cukr | 100 g |
rozpuštěné vlahé máslo | 120 g |
droždí (rozdrobené droždí, trošku cukru a vlahé mléko a necháme vzejít) | 3/4 kostky |
vanilkový cukr | 1 ks |
Tvarohová náplň: | |
tvaroh | 500 g |
cukr | dle chuti |
citronová kůra | dle chuti |
žloutky | 2 ks |
vanilkový pudink v prášku | 1 ks |
bílky - sníh | 2 ks |
Povidlová náplň: | |
povidla | dle potřeby |
rum | dle chuti |
nastrouhaný perník | dle chuti |
Drobenka: | |
polohrubá mouka | dle potřeby |
cukr | dle potřeby |
máslo | dle potřeby |
Koláčky z kynutého těsta, které si můžete naplnit vším, co máte rádi. U nás jsme tentokrát zvolili povidla a tvaroh.
Suroviny dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělíme na stejně velké dílky, uděláme z nich placičky a poklademe tvarohovou náplní. Zabalíme do kuličky, na plechu do každé vytlačíme větší důlek a koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak důlky naplníme povidly a posypeme drobenkou. Necháme 15 minut na plechu ještě kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 stupňů. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Podrobné info: