Ingredience: | |
vepřová plec | 1000 g |
sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti |
česnek | 6 stroužků |
sádlo | dle potřeby |
větší cibule | 2 ks |
domácí kečup | 1,5 lžíce |
příloha (brambory, knedlík) | dle chuti |
Smetanový špenát: | |
listový špenát | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
zakysaná smetana nebo vejce | dle chuti |
Měla jsem doma vepřovou plec a přemýšlela, co s ní. Nakonec padl tip na recept podle mého syna z Moravy a to na moravského vrabce se špenátem a knedlíkem.
Nejprve si pokrájíme maso na větší kousky. V pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Vše krátce osmahneme po všech stranách a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Ke konci pečení přidáme k pečenému masu domácí kečup a dobře promícháme. Dávám to místo červené papriky. Chuť je jemná, lepší než s práškovou červenou paprikou. Naučil mě to můj syn.
Maso můžeme podávat například s bramborovým knedlíkem a smetanovým špenátem.
Podrobné info: