Ingredience: | |
mořská štika | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
prolisovaný česnek | dle chuti |
hladká mouka | dle potřeby |
mletá uzená paprika | dle chuti |
olej | na smažení |
Pyré: | |
velká cibule | 4 ks |
jablko | 1 ks |
sůl | dle chuti |
máslo | 1 lžička |
cukr | špetka |
zeleninový nebo masový vývar | 100 ml |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
Ryby bychom měli jíst často, bohužel jsou dost drahé, ale přesto se snažím na ně v jídelníčku nezapomínat. Tentokrát jsem zvolila jako přílohu cibulové pyré a moc nám chutnalo!
Cibule oloupeme, nakrájíme na velké kusy, dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, cukr a vývar. Chvíli dusíme a přidáme rozkrájené jablko, dále dusíme. Vývar slijeme a cibuli s jablkem rozmixujeme a vmícháme kysanou smetanu. Dochutíme solí, pepř, přidáme pepř a trochu citronové šťávy.
Vývar z cibule mi bylo líto vylít, tak jsem ho použila na polévku.
Podrobné info: