Pažitka
Název:

Mořský vlk na tymiánu, šťouchané hráškové brambory s medvědím česnekem


Mořský vlk na tymiánu, šťouchané hráškové brambory s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
mořský vlk2 ks
tymián2 lžičky
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
máslo pár plátků
olivový olej na potření
sůl dle chuti
pepř dle chuti
velké brambory4 ks
listy medvědího česneku50 g
zelený hrášek50 g
máslo dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Mořského vlka neboli Mořčáka evropského jsem dneska potkala poprvé a hned mě zaujal. Takže jsem ho vyměnila za obligátního pstruha a vyzkoušela tak zase něco nového.

Na každou rybu uděláme z obou stran tři zářezy, aby se sůl a koření dostalo až do masa. Potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme (i zevnitř) a přidáme lístky tymiánu. Dovnitř každé rybky dáme 2 plátky másla, zabalíme jednotlivě do alobalu a dáme odpočívat do lednice. Listy medvědího česneku a hrášek povaříme v páře, česnek potom nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Ryby pečeme v alobalu na 190 stupňů asi 20 minut. Na posledních 5 minut rozbalíme a zapneme horkovzduch nebo gril. Uvařené brambory částečně rozmačkáme, přidáme 3 plátky másla a vmícháme medvědí česnek a hrášek. Podle chuti dosolíme a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno