Ingredience: | |
mořský vlk | 2 ks |
tymián | 2 lžičky |
šťáva z 1/2 limetky | dle chuti |
máslo | pár plátků |
olivový olej | na potření |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
velké brambory | 4 ks |
listy medvědího česneku | 50 g |
zelený hrášek | 50 g |
máslo | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Mořského vlka neboli Mořčáka evropského jsem dneska potkala poprvé a hned mě zaujal. Takže jsem ho vyměnila za obligátního pstruha a vyzkoušela tak zase něco nového.
Na každou rybu uděláme z obou stran tři zářezy, aby se sůl a koření dostalo až do masa. Potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme (i zevnitř) a přidáme lístky tymiánu. Dovnitř každé rybky dáme 2 plátky másla, zabalíme jednotlivě do alobalu a dáme odpočívat do lednice. Listy medvědího česneku a hrášek povaříme v páře, česnek potom nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Ryby pečeme v alobalu na 190 stupňů asi 20 minut. Na posledních 5 minut rozbalíme a zapneme horkovzduch nebo gril. Uvařené brambory částečně rozmačkáme, přidáme 3 plátky másla a vmícháme medvědí česnek a hrášek. Podle chuti dosolíme a podáváme.
Podrobné info: