Korpus: | |
kakaové sušenky (kakaové věnečky) | 150 g |
změklé máslo | 80 g |
oříšková chalva | 180 g |
Náplň: | |
menší hrušky (nebo 4 velké) | 8 ks |
citronová šťáva | 2 lžíce |
měkký tvaroh | 750 g |
vejce | 3 ks |
moučkový cukr | 100 g |
vanilkový cukr | 2 ks |
vanilkový puding | 1 ks |
rozpuštěné máslo | 160 g |
Moučník, který jsem dnes upekla k odpolední kávě je lahodný. Ovoce můžete měnit dle svých chutí.
V sáčku rozdrtíme sušenky a chalvu s oříšky (nebo v sekáčku) a smícháme se změklým máslem. Tuto hmotu dáme na chvíli do chladu.
Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědly. Tvaroh vyšleháme s vejci oběma cukry a pudinkovým práškem, který jsme rozmíchali ve vlažném másle. Pudink získá smícháním s vlažným rozpuštěným máslem hustší konzistenci. Sušenkovou drť s chalvou a máslem upěchujeme do máslem vymazané koláčové keramické formy. Tvarohovou hmotu s pudinkem přemístíme na upěchovaný korpus a naskládáme na ni poloviny připravených hrušek.
Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Posypeme drcenou chalvou.
Podrobné info: