Ingredience: | |
povidla | 125 g |
divoké brusinky | 125 g |
cukr krystal nebo stevie | 150 g |
hladká mouka | 110 g |
polohrubá mouka | 110 g |
prášek do pečiva nebo soda | 1/4 lžičky |
máslo | 130 g |
vejce | 4 ks |
horká voda | 4 lžíce |
šlehačka Dr. Oetker + mléko dle návodu | 2 ks |
ztužovač šlehačka za studena Dr. Oetker | 1 ks |
máslo | na vymazání plechu |
Na zdobení: | |
strouhaná čokoláda | dle chuti |
Mozartovy koule | dle chuti |
Dnes jsem opět experimentovala a zkusila upéct něco dobrého ke kávě. Výsledek byl výborný, takže určitě doporučuji upéct.
Nejdříve rozpustíme máslo a vyšleháme jej s brusinkami a povidly. Vejce s vodou a cukrem ušleháme do husté pěny. Do pěny z vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a brusinkami a pramínkem přidáváme mouku s práškem do pečiva.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 25 minut.
Šlehačku a ztužovač vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu. Moučník dáme přes noc do chladu. Zdobíme strouhanou čokoládou a Mozartovými koulemi.
Podrobné info: