čerstvé blumy nebo švestky (půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár) | 700 g |
čerstvá ricotta Gran Moravia | 400 g |
vanilkový cukr | 70 g |
vaječný žloutek (pokud možno od veselých slepiček :)) | 3 ks |
citron (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citronu) | 1 ks |
třtinový cukr | 100 g |
pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru) | 1 ks |
hořká čokoláda (já použila 85% belgickou) | dle potřeby |
smetana na šlehání | 150 g |
rum | 2 víčka |
Ingredience: |
S lákavým balením čerstvé ricotty z obchůdku Gran Moravia přemýšlím, co bych z toho asi tak mohla připravit. Napadá mě jako první..dezert! Tak jsme si po nedělním obědu Spaghetti alla Puttanesca (viz. další recept) udělali sladký dezert z ricotty a čerstvých blum z Penny.
Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou.
Postup: