Ingredience: | |
vejce uvařená natvrdo | 5 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
šunkové koleno | 250 g |
lehká jogurtová majonéza | 200 g |
sterilovaná zelenina na bramborový salát | 1 sklenička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kurkuma | špetička |
nálev ze zeleniny | 150 ml |
horká voda | 150 ml |
vajčená želatina | 1 ks |
Moje první mozaiková tlačenka, která je velice chutná. Místo majonézy je možné dát i zakysanou smetanu s hořčicí.
Nálev ze zeleniny slijeme a dáme stranou. Cibulku, uzeninu a uvařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme přecezenou zeleninu, majonézu a zamícháme. V konvici uvaříme 150 ml vody, smícháme s vaječnou želatinou a za pomalého míchání rozpustíme. Do želatiny přilijeme ještě 150 ml nálevu z okapané zeleniny. Přidáme sůl, pepř, malou špetičku kurkumy a promícháme s ostatními surovinami. Směs vložíme do formy srnčího hřbetu. Necháme uležet v chladu cca 3 - 4 hodiny. Vyklopíme a podáváme.
Podrobné info: