Ingredience: | |
polohrubá mouka | 2 hrnky |
poloh. mouka na vysypání | 1/2 hrnku |
ovesné mléko | 1 a 1/2 hrnku |
olej | 1/2 hrnku |
vanilkový cukr | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
máslo na vymazání formy | 1 plátek |
Na kakaovou část: | |
kakao | 2 lžíce |
čokofloky / hořká čokoláda | 1 bal |
Na kokosovou část: | |
strouhaný kokos | 8 lžic |
Moučkový cukr na dokončení |
Pomalu jsou tu Velikonoce a internet postupně zaplavují beránci. Tak abych nebyla pozadu, podělím se s vámi o hrnkový recept na čokoládovo-kokosového. Je to vlastně takové univerzální bábovkové těsto, které si podle potřeby vždy upravíme, takže je chuť pokaždé trošku jiná.
Formu na beránka si vymažete tukem a vysypete moukou.
Všechny ingredience ve větší míse vyšleháte v řidší těsto.
To potom rozdělíte na půl.
Do první poloviny ještě zašleháte kakao a čokoládu.
Do druhé kokos.
Těsta vlijete do formy a beránka dáte péct do trouby předehřáté na 180°C.
Beránek je pečený asi za hodinku.
Hotového beránka opatrně vyklopíte z formy a posypete moučkovým cukrem / můžete ho po vychladnutí zalít čokoládou.
Veselé Velikonoce!