celá, zcela čerstvá vajíčka | 2 ks |
cukr moučka | 3 lžíce |
smetana ke šlehání | 200 ml |
kvalitní čokoláda (nejlépe hořká, ne na vaření) | 1 tabulka |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Čokoholky, čokoholici, zbystřete!!! Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku je pro vás to pravé ořechové, tedy čokoládové. Hotovo za patnáct minut a pak už jen muka, než směs v mrazáku získá tu správnou konzistenci ;-)
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.
Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.
Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.
Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu... fantazii se meze nekladou.