Pažitka
Název:

Mražená čokoládová pěna


Mražená čokoládová pěna


Ingredience:
celá, zcela čerstvá vajíčka2 ks
cukr moučka3 lžíce
smetana ke šlehání200 ml
kvalitní čokoláda (nejlépe hořká, ne na vaření)1 tabulka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Čokoholky, čokoholici, zbystřete!!! Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku je pro vás to pravé ořechové, tedy čokoládové. Hotovo za patnáct minut a pak už jen muka, než směs v mrazáku získá tu správnou konzistenci ;-)

Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny. 

Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme. 

Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.

Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.

Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu... fantazii se meze nekladou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno