Pažitka
Název:

Mrkváček


Mrkváček


Ingredience:
Ingredience:
jogurt200 g
celozrnná mouka100 g
umleté vločky50 g
velká nastrouhaná mrkev3 ks
velké nastrouhané jablko1 ks
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 ballíčku
bílky - sníh3 ks
Krém:
plnotučný tvaroh1 ks
med3 lžíce
skořice1 lžička
Postup přípravy:

Klaudinka měla v pátek svátek, tak jsem přemýšlela, co pro ni připravit. Chtěla jsem něco nového, něco rychlého a něco snadného na čem si pochutná celá rodina.

Mrkvový dort jsem měla už dlouho na seznamu dobrot, které bych jednou ráda vyzkoušela, ale stále jsem ho odkládala. Taky kvůli protikvasinkové dietě jsem se mrkvi dlouho vyhýbala, ale využila jsem příležitosti a pustila se do něj. 

Zpětně si klepu na čelo, že jsem ho nezkusila už dřív, protože je naprosto výtečný a sytý.

Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky.

Směs přelijeme do menší dortové formy a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi "vlhké", tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový. 

Mezitím, co se dort peče, si připravíme krém smícháním všech ingrediencí. 

Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila stroužky mrkve. 

Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno