Ingredience: | |
špaldová mouka typ 630 | 250 g |
máslo | 125 g |
mrkev | 125 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 sáčku |
domácí povidla | dle potřeby |
cukr | na poprášení |
Už dlouho jsem je měla v merku, ale jako by se na ně pořád nedostávalo. Jsou to mrkvánky. Když jsem od své maminky dostala domácí povidla, věděla jsem, že nadešel ten správný čas, se o nich pustit. Kombinace mrkvového těsta s povidly byla opravdu skvělá a první nedočkavci stáli u trouby a nemohli se dočkat, až bude hotovo.
Mrkev si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáváme máslo a propracujeme v těsto. Pokud pracujeme rychle, tak není třeba dávat těsto vychladit (pokud se vám máslo už hodně povolilo, stačí těsto zabalit do potravinové folie a na cca 30 minut, dát do lednice) a můžeme rovnou vyválet na placku (já válela přes potravinovou fólii). K vykrajování jsem použila kolečko (formu na mušličky a pomocí ní pak tvořila mušličky (doprostřed jsem dávala domácí povidla). Lze i vykrojit rádélkem, dát doprostřed náplň, přehnout buď na trojúhelník, nebo obdélník a pomocí vidličky "slepit" strany k sobě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (horký vzduch) cca 15 minut. Ještě chladné posypeme cukrem.
Podrobné info: