Ingredience: | |
vejce | 4 ks |
cukr krystal | 200 g |
olej | 250 ml |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
hladká mouka | 300 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 sáček |
mletá skořice | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
jemně nastrouhaná mrkev | 200 g |
mleté pekanové ořechy / vlašáky | 100 g |
Doma se nám sešly asi tři kila mrkve, vařenou ji nikdo moc nemusí (až na mě) a syrovou by jsme ji určitě nestihli včas sníst, tak jsem hned přemýšlela, kam ji postupně propašovat, ať nepřijde nazmar. První mě napadla bábovka, vlastně nechápu, jak je možné, že na blogu ještě není. Vždyť doma pečeme bábovku minimálně jednou do měsíce (zdá se to možná málo, ale já málokterý recept točím dokola). Takže bábovka upečena v pátek, v sobotu jsme jeli na celodenní výlet, sněžnou túru, a v neděli ráno zbyly už jen dva kousky. Nestihla jsem ani pořádnou fotku, ani krémovou polevu vylepšenou ořechy, na kterou jsem taky měla zálusk. Ale bábovka byla moc dobrá, určitě ji brzy upeču znovu (pořád máme přes dvě kila mrkve), tak snad pak stihnu i tu polevu.