Pažitka
Název:

Mrkvová kaše s patizonem a ořechy


Mrkvová kaše s patizonem a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
patizon400 g
mrkev300 g
máslo35 g
smetana (12%) nebo mléko60 ml
med1 lžíce
brusinky hrst
mandle, lískové ořechy, kešu hrst
muškátový oříšek špetka
skořice1/2 lžičky
sůl špetka
Postup přípravy:

Dnešní podoba zeleninové kaše je ve sladké variantě. Kolikrát jsem zeleninu použila i při přípravě sladkých jídel a i tentokrát mi byla nápomocna. Tato kaše může být skvělou snídaní nebo vydatnou svačinou, záleží jen na vás, kdy se ji rozhodnete připravit.

Nejprve si očistíme a nakrájíme mrkev a patizon. Dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, tak aby byla mrkev i patizon ponořené a vaříme cca 7 minut. Poté necháme vychladnout, scedíme a pomocí šťouchadla na brambory rozšťoucháme. Přidáme ohřátou smetanu (nebo mléko), máslo a vyšleháme. Na závěr vmícháme med, muškátový oříšek a skořici. Podáváme ozdobené směsí ořechů a brusinek.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno