Ingredience: | |
patizon | 400 g |
mrkev | 300 g |
máslo | 35 g |
smetana (12%) nebo mléko | 60 ml |
med | 1 lžíce |
brusinky | hrst |
mandle, lískové ořechy, kešu | hrst |
muškátový oříšek | špetka |
skořice | 1/2 lžičky |
sůl | špetka |
Dnešní podoba zeleninové kaše je ve sladké variantě. Kolikrát jsem zeleninu použila i při přípravě sladkých jídel a i tentokrát mi byla nápomocna. Tato kaše může být skvělou snídaní nebo vydatnou svačinou, záleží jen na vás, kdy se ji rozhodnete připravit.
Nejprve si očistíme a nakrájíme mrkev a patizon. Dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, tak aby byla mrkev i patizon ponořené a vaříme cca 7 minut. Poté necháme vychladnout, scedíme a pomocí šťouchadla na brambory rozšťoucháme. Přidáme ohřátou smetanu (nebo mléko), máslo a vyšleháme. Na závěr vmícháme med, muškátový oříšek a skořici. Podáváme ozdobené směsí ořechů a brusinek.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ