Ingredience: | |
mrkev | 6 ks |
střední cibule | 2 ks |
zeleninový vývar | 0,5 l |
smetana | 0,2 l |
kmín | hrstka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Tento recept je inspirován receptem mého tatínka, který vždycky přijde v neděli do kuchyně, zavře se tam na hodinu a připraví oběd pro celou rodinu.
Kouzlo jeho vaření je v tom, že se vlastně ani velice nedivá nikam do kuchařek na gramáže a postupy, prostě vezme pár dobrých surovin a uvaří z nich pokaždé dobré jídlo. Dnes zde představuji recept, který mi přijde velmi vhodný na toto jarní, ale stále pořád chladné období. Od mala mám zafixované, že polévka je grunt, a proto si i dnes jednu uvaříme.
Nejprve si najemno nastrouháme zhruba 6 mrkví a poté spolu s cibulkou orestujeme na másle. Přilijeme zeleninový vývar, kmín, sůl, pepř a společně chvíli provaříme. Na závěr můžeme polévce dodat sytost trochou smetany. Pokud byste chtěli být modernější a připravit si krémovou polévku, vše jen rozmixujte tyčovým mixérem.
Než napíši součet ingrediencí, Vás potřebuji upozornit na jednu zásadní věc. Často se mi stává i u jiných portálů o vaření, které zveřejňují naše recepty, že poukazují na chybějící gramáže ingrediencí jako je sůl, pepř apod. Vážení přátelé, vše je hlavně podle chuti. A jak říkávala moje babička, přisolit se dá vždycky.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Podrobné info: