Pažitka
Název:

Mrkvová polévka s arašídovým máslem


Mrkvová polévka s arašídovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
mrkev500 g
brambory2 - 3 ks
středně velká cibule1 ks
zeleninový vývar1 l
česnek3 stroužky
arašídové máslo1 - 2 lžíce
řepkový olej dle potřeby
čerstvý zázvor kousek
mleté kari dle chuti
mleté chilli dle chuti
sůl dle chuti
hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup přípravy:

Když venku prší a je chladno, pouštím se do vaření hustých polévek. Taková polévka vás nejen zasytí, ale i hezky zahřeje. Tentokrát jsem doma měla přebytek mrkve, a proto jsem se rozhodla ji zužitkovat v polévce. Aby byla polévka krásně krémová a měla tu správnou chuť, přidávám do ní na závěr ještě lžící arašídového másla. Samozřejmě nesmí chybět ani zázvor, kari a špetka chilli.

V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými krutony.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno